A valahai monarchiás konyha specialitása... - Lajos Mari ...
A valahai monarchiás konyha specialitása a citromos fasírt, amelyet ünnepekkor gyakran készítettek az amúgy kissé száraz húsú libamellből. A mézes-részeges almapüré remek kiegészítője a rendkívül ízletes vagdaltnak, amely hidegen még finomabb, így méPalócprovence: Bögrés mákos muffin
Szeretem a hagyományos süteményeket muffintepsiben sütni, nem kivétel ez alól a bögrés mákos sem. Így sokkal könnyebb kiporziózni, de csomagolni is. Szerintem, mindenki ismeri a bögrés mákost vagy legalábbis valamilyen bögrés süteményt.Takarékos konyha
Elkészítése: Liszthez tettem a sütőport és a kókuszreszeléket összevegyítettem. Másik edénybe a puha vajat kikevertem a cukorral és a tojással , ezután tettem hozzá a lisztes keveréket majd az aromát és a tejet végül összekevertem .Palócprovence: Gyerekkori ízek 2. - A ganca
Nagyanyám nagy kedvence volt, gyakran készítette ezt az egész Palócföldön ismert, különböző elnevezésekkel bíró ételt. Csak "öregkrumpliból" lehet csinálni, az újkrumpli keményítőtartalma (pontosabban hiánya) nem alkalmas erre.Lajos Mari konyhája shared a link. - Lajos Mari konyhája ...
Lajos Mari konyhája shared a link.Andi konyhája - Sütemény és ételreceptek képekkel - G-Portál
A blogon található összes fotót bármilyen módon felhasználni forrás megjelölése nélkül, a szerző (a fotós) engedélye, írásos beleegyezése nélkül tilos; megsértése jogi következményeket von maga után!Lajos Mari: 99 palacsinta 33 színes ételfotóval (Sanoma ...
Más-más néven a francia és olasz konyha éppúgy magáénak vallja, mint a német és osztrák, de oszlopos tagja a valahai monarchiás, sőt az orosz és az amerikai konyháknak is. Érdekességképpen megemlíthetjük, hogy maga a palacsinta elnevezés vélhetőleg aLajos Mari - művei, könyvek, biográfia, vélemények, események
Lajos Mari mindig is különös vonzalmat érzett az olasz konyha iránt. Ebben a könyvben 35 év...Palócprovence: Zongorabillentyű, avagy a diós stangli
Sokáig hittük, hogy csak egy diófánk van (az a csemete, amit mi ültettünk), aztán egy szép napon találtam hármat a patakparton iszalagfüggö...Lajos Mari - 199 mesés olasz étel - 66 színes ételfotóval
Lajos Mari mindig is különös vonzalmat érzett az olasz konyha iránt. Ebben a könyvben 35 év gasztronómiai gyűjtőmunkájának terméséből válogat. A receptek között megtalálhatók az olasz konyha klasszikusai, csakúgy, mint az egyes régiók specialitásai.