Fűszerek a befőzéshez | VAOL
A felöntőléhez adott fűszerek nemcsak ízesítésre valók, hanem zömmel a tartósításban is nagy szerepet játszanak szögezi le Pap Edina kertészmérnök, akivel a befőzéshez használt illetve kevésbé ismert fűszerekről beszélgettünk. A legtöbb savanyúság alBarangolás Nagy-Magyarországon Erdélyi receptek -A román ...
Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, ezen az apróra vágott hagymát üvegesítjük, majd ráhelyezzük a csirkemájat és a megmosott szeletelt gombát, amit megfűszerezve együtt lepirítunk. Fűszerei bors, majoránna, oregánó, rozmarŐzpörkölt egyszerűen magyarosan - Így főz anyátok
Azőzpörkölt csontosabb húsokból az igazi, az elejéből (nyak, szegy), a bordákból, de persze a lényeg, hogy őzhús legyen. Attól egyszerű, hogy semmi vadas, különleges nincs benne – igazi pörkölt, s a lényeg a majoránna.Felkockázom, kicsit nagyobb daraTransindex - Paella, vagy hogy mondják a rizses húsnak ...
A sáfrány, ánizs, fahéj mellett a spanyol konyha legkedveltebb fűszerei a fokhagyma, a bors és a fűszerpaprika (különösen a spanyol pirospaprika, a pimentón). Kifejezetten spanyol jellegzetesség a mandula használata, amely szinte minden ételbe belekebableves receptek | NOSALTY
Kategória: bableves. 241 recept. Legnépszerűbb receptek: 11 nagyon gazdag és lélekmelegítő leves, Heti Ételhoroszkóp: ez a MAGYAROS LEVES illik a csillagjegyedhez, 9 nagyon gazdag és laktató leves, amibe hús is kerül, Füstölt húsos-fokhagymás fejtettErdélyi Receptek Székelyföldről
Erdélyi konyha. Erdélyből, Székelyudvarhelyről származom, és imádok főzni. Amit tudok a főzésről azt kimondottan az édesanyámtól tanultam. Célom a hagyományőrzés, de nem csak a székely recepteket szeretném átörökíteni az utókornak hanem a MagyarorszáIdegenforgalom, vendéglátás | Sulinet Tudásbázis
A magyar konyha fűszerei. Ételeinket erőteljesen ízesítjük. A fűszerek használata folyamatosan változott a magyar konyhában. Az elmúlt évtizedekben a korábbi időkhöz képest jóval kevesebb fűszerfélével, fűszernövénnyel találkozhatunk a magyaros jelleA tökéletes gombapaprikás receptje - Recept | Femina
A tökéletes gombapaprikás receptje - Akár mert gombásztatok a hétvégén, akár mert a piacon nem tudtál ellenállni a kis kalaposoknak, a gombapaprikás remek vacsora lesz.Őseink konyhanövényei és fűszerei – eDosszié
Őseink konyhanövényei és fűszerei Anonymus szerint őseink ,,Szkítiában főleg húst, halat, tejet és mézet fogyasztottak, és volt bőven fűszeres boruk”. (Itt meg kell jegyeznünk, hogy Anonymus ismereteit az 1080 körül írt ,,őskrónikából”merítette; a küfrancia konyha wikipédia - masingatlan.hu
Nemzeti receptek - Magyarosételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) Blog.hu Néhány évvel ezelőtt, amikor a facebook csoportunk elindult, egy hasonló receptet az erdélyi konyha…