Én így főzök... a.k.a. Konyhatündér: Chipotle, Ancho, Serrano
A mexikói konyha gyakori fűszerei, a koriander (cilantro), oregánó, fahéj és persze a kakaó mellett a chili a legkarakteresebb (és egyben a legváltozatosabb), ami nyersen, szárítva, egészben, porrá őrölve számos élel alapanyaga.Konyhánk fűszerei: a fahéj - Príma Konyha
Konyhánk fűszerei: a fahéj ... Az ázsiai, arab konyha fűszerkeverékeiben szinte mindig jelenlévő fahéj ugyanis kis mennyiségben nagyon jól muzsikál, nem viszi el az étel ízét, nem érezni ki a fogásból, szépen belesimul az étel ízvilágába, kiteljesítvFahéj – Cinnamomum verum | A Természet Varázslatos Világa
-Fűszernövény-A ceyloni fahéjfa ágának szárított, külső rétegétől megtisztított kérgét nevezzük fahéjnak. A világ legősibb fűszerei közé tartozik, amelyet gyógyászati célokra is használnak. A fahéjról már olyan kínai írásokban is találhatók feljegyzéAz oszmán-török konyha fűszerei | Macar Haberler - Török Hírek
Az oszmán-török konyha fűszerei. Minden népnek, minden nemzetnek, minden kornak megvan a maga sajátos kultúrája. Így van ez a törökökkel is, akiknek egyik jelentős kulturális állomása, az oszmánok kora.Kategória: népek konyhája | Tétova ínyenc | 5.
Ízletes, laktató, tápláló étel a családi recepttárból. A csülköt főzzük puhára, a káposztát azonban csak félpuhára. A zöldségeknek nem tesz jót, ha agyonfőzzük. A káposzta fűszerei a csombor a kapor. Utóbbit mostanában frissen is lehet kapni egész évKambodzsa– Wikipédia
Kambodzsa (khmerül: Kâmpŭchéa) Magyarországnál csaknem kétszer nagyobb ország Délkelet-Ázsiában, az Indokínai-félszigeten, a Thai-öböl (vagy Sziámi-öböl) partján. Az ország neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett.. A volt francia gyarmat 1CSÍPŐS FŰSZEREK – paprika, bors, mustár, torma, s mások ...
A világ leggyakoribb fűszerei, a chili és a bors, ezért joggal vetődik fel, hogy vajon miért éppen a csípős fűszerek a legnépszerűbbeknek? Az erre vonatkozó magyarázatok szerint az extrém csípőssel való találkozás olyan, mintha télen meztelenül a jegNövények/L/Levendula – Wikikönyvek
A virágokat lehet kandírozni, néha sütemény dekorációként használják. A csokoládés desszertekhez különösen jól illik. Fekete és zöld teához is szokták keverni ízesítőként. Bár Franciaországban sokféleképpen felhasználják, nem tartozik a hagyományos fArab lepénykenyér | NOSALTY
Khubz: a Földközi-tenger mellöl és az Arab-félszigetről származó lepény, a neve szerint egyszerűen “kenyeret” jelent. Lapos, kerek lapjai 15-30 cm-es átmérőjűek. Lapos, kerek lapjai 15-30 cm-es átmérőjűek.A mi török konyhánk: TÖRÖK FŰSZEREK - BAHARATLAR
Szintén a törökországi konyha egyik fontos fűszere. Például a paradicsomkrém egyik alkotóeleme, de a húsételek, a töltött ételek, a levesek ízesítésére is használjuk. Sumak, (somak), szumák - (Latin neve: Rhus coriaria) a salátafélék ízesítésére, ill